30 October 2007

Zalmquiche

Vandaag was het weer eens "tijd" voor een quiche, deze keer een met zalm en ananas. Simpel en lekker!

Wat heb je nodig:
Bladerdeeg
Groot blik (rode) zalm
Peterselie
Klein blikje ananas
Zakje geraspte (oude) kaas
3 eieren
100 ml. melk
100 ml. slagroom

Recept:
Bekleed een quichevorm met het bladerdeeg
Ontdoe de zalm van eventuele graden en vellen en snij klein
Laat het blikje ananas uitlekken en snij de ananas in stukjes
Snij de peterselie fijn
Klop de eieren met de melk en slagroom in een grote kom
Voeg de zalm, ananas, peterselie en kaas toe en roer tot een geheel
Giet het mengsel in de quichevorm
Plaats in een voorverwarme oven en bak voor ongeveer 45 minuten (of tot goudbruin)

Eet smakelijk, vooral lekker met een groene salade.

1 comment:

Miranda said...

Hallo Silvia,
Ik (miranda,ook uit 63 en wonende in de omgeving van Lynchburg, VA, sinds aug'07 met gezin,2 kids) zie dat je bladerdeeg gebruikt,maar vind je dat hier? Ik heb het namelijk nog niet gevonden. Ook ik leef me uit met het koken hier(waarschijnlijk tijdverdrijf,herkenbaar?)Leuk zo om met andere lotgenoten in de omgeving te contact te komen.
Groetjes Miranda