17 October 2007

Kip Parmesan

Hier heet het (uiteraard) “Chicken Parmesan”, een toch wel redelijk populair gerecht. Dus ik heb het ook eens uitgeprobeerd en ik moet zeggen, erg smakelijk! Je kunt het natuurlijk eten met pasta, wat volgens mij de bedoeling is. Maar wij er gebakken aardappeltjes en een salade bij gegeten. Ook niet te versmaden!

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
2 kipfilets
beetje bloem
1 ei
paneermeel
italiaanse kruiden
4 eetlepels tomatensaus
4 plakjes mozarella
geraspte parmesaanse kaas

Recept:
Verwarm de oven voor op 220 C. (of 400 F.)
Neem 3 diepe borden, doe in eentje de bloem, in een ander het ei (geklopt) en in het 3e bord meng je de paneermeel met de italiaanse kruiden
Haal de kipfilets eerst door de bloem dan het ei en als laatste het paneermeel-kruiden mengsel.
Braad de kipfilets vervolgens eerst even in de pan (in de olijfolie) rondom bruin, ongeveer 3 minuten per kant.
Leg vervolgens de kipfilets in een braadslee en “top” ze met eerst 2 eetlepels tomatensaus vervolgens twee plakjes mozarella en strooi er de parmesaanse kaas over
Plaats in de oven voor nog eens 10 minuten.

No comments: