12 November 2007

Pizza stokbrood




Ook wel eens stokbrood over van bijvoorbeeld de kaasfondue? Kan je natuurlijk in de diepvries gooien maar eigenlijk is het dan nooit meer zo lekker. Wat welke lekker is om er de volgende dag een soort van pizza van te maken. Lekker hapje bij de borrel.

Wat heb je nodig:
Stokbrood (of eventueel een ciabbatta brood)
3 teentjes knoflook, geperst of gesneden
kleine ui, in stukje gesneden
beetje tomatensaus
tomaten
mozzarella
basilicum

Recept:
Verwarm de oven voor
Snij het stokbrood in de lengte doormidden
Fruit in een pan de stukjes ui en de knoflook
Voeg een beetje tomatensaus toe
Breng eventueel nog op smaak met peper, zout, basilicum
Smeer beide helften van het stokbrood in met het tomatenmengsel
Beleg met plakjes tomaat en plakjes mozzarella
Plaats in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten (tot de kaas is gesmolten)
Snij het stokbrood in kleinere stukjes en serveer

No comments: