25 February 2014

Trio bruschetta


Van H. kreeg ik (alweer enige tijd geleden) een speciale bruschetta pan. Hij lijkt een beetje op een pannenkoeken pan maar is superhandig om snel een paar sneetjes stokbrood op te roosteren.
Afgelopen weekend kregen we gasten en maakte ik een trio van bruschetta als aperitief hapje. Uiteraard kan je eindeloos variƫren met de topping maar ik gebruikte tomaat, parmaham en brie.
Bij gebrek aan een bruscetta pan bedek dan een bakplaat met bakpapier en rooster de sneetjes stokbrood in de oven (wel halverwege keren!).

Wat heb je nodig:
  • Stokbrood
  • Paar sneetjes parmaham
  • Stukje brie
  • 1 a 2 tomaten
  • peper, zout, olijfolie
  • 1 tl. dipper kruiden van "Oil & Vinegar" (mocht je die niet hebben dan kan je ook wat Italiaanse kruiden gebruiken of een teentje uitgeperste knoflook).

Recept:
  • Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snij vervolgens zo fijn mogelijk. Mix in een kom met wat peper, zout en olijfolie
  • Mix in een andere kom de dipper kruiden met flink wat olijfolie
  • Snij het stokbrood in plakjes (ik nam 3 sneetjes stokbrood per persoon) en smeer beide kanten in met het olie-dipper mengsel - gebruik een kwastje!
  • Verhit de pan op hoog vuur en bak de sneetjes brood tot goudbruin - halverwege keren.
  • Leg de geroosterde sneetjes op een leuk bordje en beleg met de tomaat, parmaham en brie
Smakelijk!


No comments: