Wat heb je nodig: (2 personen)
- 1 grote kipfilet
- 1 prei
- handje sperziebonen
- 2 "blokken" wok noedels
- 100 gr. ongezouten cashewnoten
- scheutje wok olie
- Voor de marinade:
- 4 el sherry
- 4 el ketchap
- 1 el maizena
- 1 tl sambal
- 1 tl gember (vers geraspt of uit een potje)
- 1 uitgeperste knoflookteen
Recept:
- Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
- Snij de kip in reepjes en meng door de marinade. Laat minimaal een kwartier trekken.
- Maak de sperziebonen schoon en kook kort gaar.
- Maak de prei schoon, halveer en snij in halve ringen.
- Kook de noedels en spoel af met koud water.
- Verhit de wok olie en bak de kip reepjes op hoog vuur aan.
- Gooi de boontjes en de prei erbij en roerbak mee
- Als je nog wat marinade over hebt giet deze er dan ook bij en laat het geheel een beetje door pruttelen.
- Doe de noedels erbij en warm goed door
- Schep op 2 borden en bestrooi met de cashewnoten
Tip: het is nog lekkerder om de cashewnoten van tevoren even te roosteren in een droge koekenpan!
No comments:
Post a Comment