21 February 2014

Aziatische kip cashew

Vandaag staat er een lichte maaltijd op het menu. Lekker hoor met cashewnoten. Ik gebruikte in dit recept prei en sperziebonen maar je kan ook variëren met andere groenten zoals paprika, kool, taugé.

Wat heb je nodig: (2 personen)

  • 1 grote kipfilet
  • 1 prei
  • handje sperziebonen
  • 2 "blokken" wok noedels
  • 100 gr. ongezouten cashewnoten
  • scheutje wok olie
  • Voor de marinade:
    • 4 el sherry
    • 4 el ketchap
    • 1 el maizena
    • 1 tl sambal
    • 1 tl gember (vers geraspt of uit een potje)
    • 1 uitgeperste knoflookteen

Recept:
  • Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
  • Snij de kip in reepjes en meng door de marinade. Laat minimaal een kwartier trekken.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook kort gaar.
  • Maak de prei schoon, halveer en snij in halve ringen.
  • Kook de noedels en spoel af met koud water.
  • Verhit de wok olie en bak de kip reepjes op hoog vuur aan.
  • Gooi de boontjes en de prei erbij en roerbak mee
  • Als je nog wat marinade over hebt giet deze er dan ook bij en laat het geheel een beetje door pruttelen.
  • Doe de noedels erbij en warm goed door
  • Schep op 2 borden en bestrooi met de cashewnoten
Tip: het is nog lekkerder om de cashewnoten van tevoren even te roosteren in een droge koekenpan!



No comments: