10 February 2014

Snelle Vitello Tonnato

Een klassieker: de Vitello Tonnato!
Ik combineerde 2 recepten van Albert Heijn en kwam tot de volgende - eigenlijk zeer simpele - creatie.

Wat heb je nodig (4 personen):
  • 1 blikje tonijn op olie (uitgelekt)
  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 1/2 citroen
  • handje verse basilicumblaadjes
  • handje rucola
  • 1/2 potje kappertjes (uitgelekt)
  • 200 gr. fricandeau (vleeswaren)

Recept:
  • Pureer de tonijn met de mayonaise, kappertjes, basilicum en sap van 1/2 citroen met behulp van een staafmixer
  • Breng op smaak met wat peper
  • Mocht de saus nou nog heel erg dik zijn, voeg dan wat water toe zodat een echt smeuïg geheel ontstaat
  • Verdeel de fricandeau over 4 kleine bordjes 
  • Schep de tonijnsaus erover
  • Garneer met wat rucola en eventueel nog wat extra kappertjes
  • Serveer met wat stokbrood of een sneetje geroosterd brood!

No comments: