Echt, het is geen grapje! Vandaag eten we een "kipsalon". Ik schreef al eens eerder over de, in Nederland razend populaire, Kapsalon. Nou dit is eigenlijk een gezondere versie en dan met kip. Wel heel smakelijk en zeker voor herhaling vatbaar!
Wat heb je nodig: (2 personen)
- 1 flinke kipfilet (of 2 kleintjes)
- zakje voorgekookte aardappelpartjes of aardappelblokjes
- 2 handjes ijsbergsla (in reepjes gesneden)
- halve komkommer
- 1 tomaat
- knoflooksaus
- handje geraspte kaas
- zakje shoarma kruiden
- olijfolie, peper, zout en paprikapoeder
Recept:
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi met de shoarma kruiden
- Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de aardappeltjes in 15 min gaar, breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder
- Schep ze in een ingevette ovenschaal
- Bak vervolgens de kip in een andere pan in een beetje olie
- Verdeel de gebakken kip over de aardappeltjes
- Strooi er een handje kaas over
- Zet in de oven voor 10-15 min. tot de kaas gesmolten is.
- Snij ondertussen de sla, tomaat en komkommer in kleine stukjes
- Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel hierover de sla, tomaat en komkommer
- Giet er wat knoflooksaus over
- Serveer!
No comments:
Post a Comment