01 March 2014

Amerikaans gehaktbrood

Een echt weekend gerecht, dit Amerikaanse gehaktbrood. Meestal eten wij er de week daarna nog eens van. Lekker makkelijk!


Wat heb je nodig:

  • 500 gr. gehakt half-om-half
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 flinke scheuten ketchup
  • 2 plakjes cheddar kaas (in stukjes gesneden)
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 150 gr. ontbijtspek (lange plakken!)
  • peper, olijfolie
Recept:
  • Verwarm de oven voor op 190 gr.
  • Vet een braadslede in met wat olijfolie
  • Doe het gehakt in een ruime kom
  • Snij de ui en de paprika zo fijn mogelijk en voeg toe aan het gehakt
  • Voeg de ketchup, stukjes cheddar, ei en paneermeel toe aan het gehakt
  • Kneed goed door en breng op smaak met peper (zout hoeft eigenlijk niet want door de spek is het al zout genoeg)
  • Vorm een brood van het gehakt en bedek rondom met de plakken spek
  • Bak in ca. 45 min. gaar in de oven. Halverwege draaien!!!
Wij aten het op zaterdag met frietjes en een salade en het restje eten we van de week met gekookte aardappels en boontjes.

No comments: