09 November 2009

Pasta uit de oven

Krijg je binnenkort een groep mensen te eten? Of heb je gewoon zelf een groot gezin? Dan is deze pastaschotel uit de oven een ideaal gerecht! Lekker makkelijk, voedzaam en natuurlijk lekker. Serveer er nog een grote gemengde salade bij en je maaltijd is compleet.

Wat heb je nodig (8 personen):
750 gr. penne
2 bekertjes zure room
200 gr. salami of cervelaatworst
200 gr. hamblokjes
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 blikken hele tomaten
1 blik doperwten
2 bolletjes mozarella
1 ei
paneermeel
olijfolie
basilicum, oregano
melk

Recept:
Snij de ui fijn en bak ze in een klein beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Pers of rasp de knoflookteentjes en voeg toe. Bak even mee.
Laat de blikken tomaat uitlekken en voeg de tomaten toe aan de ui/knoflook en breng op smaak met wat peper, basilicum en oregano. Laat de saus ongeveer 2 uur op een laag pitje sudderen en inkoken. Als hij te dik dreigt te worden, voeg dan wat water of rode wijn toe.
Als de saus bijna klaar is: kook dan de pasta in ruim water beetgaar, giet af en roer de bekertjes zure room erdoor en het blik (uitgelekte) doperwten.
Snij de cervelaatworst en de ham in blokjes en meng ze samen.
Snij de mozarella in plakjes.
Vet een ovenschaal in met boter en bestuif deze met paneermeel.
Vul de ovenschaal als volgt: tomatensaus, pasta, mengsel ham/cervelaatworst, plakjes mozarella.
De bovenste laag afdekken met een ei losgeklopt met een beetje melk.
Zet de schaal 20-30 minuten in een voorverwarmde oven (200 C).

Smakelijk eten!

No comments: