03 October 2008

Tilapia met gebakken krieltjes en boontjes

Om heel eerlijk te zijn had ik, voordat ik naar Amerika verhuisde, nog nooit gehoord van tilapia. Laat staan dat ik het wel eens had klaargemaakt of gegeten. Hier is het een erg populaire (en goedkope!) vissoort en we eten het dan ook regelmatig.
Dit is een van mijn favoriete en meest simpele recepten voor een tilapia filet.

Wat heb je nodig:
2 tilapia filets
250 gr. sperziebonen
krieltjes
Olijfolie
1 ei
paneermeel
italiaanse kruiden
peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder

Recept:
Kook de krieltjes en boontjes gaar en giet af
Snij eventueel de krieltjes in plakjes of partjes
Klop in een diep bord het ei
Mix in een ander diep bord de paneermeel met een paar eetlepels italiaanse kruiden
Haal de tilapia's eerst door het bord ei en vervolgens door de gekruide paneermeel
Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak daarin de krieltjes en de boontjes
Kruid het geheel met peper, zout, nootmuskaat en paprikapoeder
Verhit in een andere pan een beetje boter en een beetje olijfolie en bak hierin de tilapia's (iedere kant 5 minuten).
Stort de krieltjes/boontjes op een bord met de tilapia ernaast en klaar !

Eet smakelijk! Een simpele en snelle maaltijd die ook nog gezond en "low in fat" is!

No comments: