07 October 2008

Bladerdeegpakketje met zalm en prei

Nederlanders eten gemiddeld 70gr. vis per week. Veel te weinig! Dat zou minimaal twee keer zoveel moeten zijn, want vis is gezond. Vooral vette vis zoals zalm schijnt heel goed te zijn voor de gezondheid. Ik ben zelf dol op zalm maar helaas mijn wederhelft niet....... vandaar dat we het maar weinig eten en dan meestal nog als hij er niet is.

Dit is een lekker en simpel voorgerecht met zalm, voor 2 personen.

Wat heb je nodig:
4 plakjes bladerdeeg
1 dunne prei
1 blikje roze zalm
beetje boter
beetje koffieroom
beetje citroensap
beetje zure room
beetje mayonaise
kappertjes

Recept:
Verwarm de oven voor (200 C) en laat het bladerdeeg ontdooien
Snij de prei in dunne ringetjes en bak ze in een beetje boter en besprenkel ze met wat citroensap
Giet het blikje zalm af en verwijder evt. graden en vellen en maak in een kom los
Schep hierbij 1 eetlepel zure room, 1 eetlepel mayonaise en 2 theelepeltjes kappertjes
Breng op smaak met peper en zout
Verdeel de prei over 2 plakjes bladerdeeg en verdeel hierover het zalm-mengsel
Leg de andere bladerdeegplakjes erover en plak de randen goed vast
Bestrijk de bovenkant met wat koffieroom
Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten

No comments: