22 October 2008

Italiaanse quiche

In de "serie" quiches (ik ben er echt dol op!) heb ik hier nog een heerlijke quiche met zontomaatjes (gedroogde tomaten op olijfolie), olijven, lekkere serranoham en gruyere, jammie!

Wat heb je nodig:
plakjes bladerdeeg of een rol bladerdeeg
10 zwarte olijven
10 zontomaatjes (gedroogde tomaten op olijfolie)
120 gr. serranoham (niet te dik gesneden!) eventueel kan je ook andere lekkere Italiaanse ham gebruiken zoals prosciutto of Parma.
120 gr. gruyere in plakjes
200 ml melk
3 eieren
peper uit de molen

Recept:
Vet een lage quichevorm in met boter
Bekleed hem met bladerdeeg
Leg er de helft van de serranoham in
daar bovenop de helft van de gruyere
dan weer serranoham en dan weer gruyere
verdeel de olijven en de zontomaatjes bovenop
Mix de melk met de 3 eieren en wat peper uit de pepermolen
Giet het eier-melkmengsel in de quichevorm
Plaats in een voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten

Lekker met een simpele groene salade
Helaas ben ik vergeten van de quiche een foto te maken toen hij uit de oven kwam. Hij rook zo lekker dat ik gelijk ben aangevallen!

No comments: