05 June 2014

Bloemkool-kerrie schotel

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet van bloemkool hou....... het smaakt mij een beetje te vlak. Maar deze variant met kerrie en gehakt uit de oven daarentegen was wel erg lekker! Weer eens wat anders dan met het saaie witte sausje ;-)

Wat heb je nodig (4 personen):
  • 400 gr. gehakt
  • 1 bloemkool
  • 5-6 grote aardappels
  • kookroom
  • half bouillonblokje
  • 250 ml. water
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar eetlepels allesbinder
  • geraspte kaas
Recept:
  • Schil de aardappels en snij in plakjes. Kook in 10 min. gaar
  • Snij de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes en kook in 10 min. gaar
  • Snipper de ui en snij het teentje knoflook fijn
  • Fruit de ui, knoflook en het kerriepoeder in een pan met een beetje olijfolie
  • Voeg het gehakt toe en rul tot het gaar is
  • Voeg dan het water met het bouillonblokje toe en verwarm goed door
  • Voeg een flinke scheut kook room toe en roer de allerbinder erdoor tot de saus een goede dikte heeft
  • Prak de gekookte bloemkool met een vork fijn en voeg toe aan het gehakt mengsel. 
  • Vet een ovenschaal een beetje in met olijfolie of boter
  • Begin met een laag aardappels, dan het gehaktmengsel, dan weer een laag aardappels en eindig met het gehaktmengsel.
  • Strooi er nog wat geraspte kaas over en plaats in een voorverwarmde oven op 220 gr. voor ongeveer 20 min.
  • Je kunt deze schotel ook makkelijk vantevoren maken, zet hem dan min. 30 min. in de oven.
Smakelijk!



No comments: