26 June 2014

Italiaanse kabeljauw uit de oven


Wat heb je nodig:
  • Ongeveer 150 gr. kabeljauw per persoon (of een andere witvis)
  • Kerstomaatjes
  • Handje bonen
  • Olijven
  • Pijnboompitten
  • Rode pesto
  • Knoflookteentje, fijngesneden
  • Olijfolie, peper en zout
Recept:
  • Verwarm de oven voor op 200 gr.
  • Maak de bonen schoon en kook gaar
  • Verwarm een beetje olijfolie in een wok en doe de pijnboompitten, knoflook en tomaatjes erin en laat ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje warm worden (af en toe beetje schudden met de pan)
  • Snij de olijven in vieren en doe de olijven en de bonen erbij in de wok en verwarm nog even goed door
  • Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout en leg in een (met olijfolie) ingevette ovenschaal
  • Smeer de bovenkant van de vis in met rode pesto
  • Giet de inhoud van de wok erover en zet in de oven voor ongeveer 15 min.
  • Serveer met aardappels, puree of pasta

No comments: