01 July 2009

Kip met champignon roomsaus

Met kip zit je altijd goed! Dit recept lijkt me heerlijk en makkelijk. Het staat voor deze week bij ons op het menu. Ik zal nog wel laten hoe het smaakte.
Het lekkere zit hem in het feit dat de saus is gemaakt met roomkaas in plaats van met creme fraiche.

Wat heb je nodig:
4 kipfilets
1 bakje champignons in plakjes gesneden
2 knoflookteentjes, uitgeperst
4 bosuitjes in ringetjes gesneden
150 ml. droge witte wijn
350 ml. kippenbouillon
120 gr. roomkaas (mon chou)
10 mini (Roma) tomaatjes, gehalveerd
2 eetlepels bloem
peper en zout
olijfolie
boter

Recept:
Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan
Voeg de champignons toe en bak tot het vocht enigszins verdampt is (eventueel overtollig kookvocht anders even afgieten)
Voeg de bosuitjes en knoflook toe en bak zachtjes mee
Voeg de wijn en de bouillon toe en breng aan de kook
Zet het vuur lager en laat 5 min. inkoken
Voeg de roomkaas toe en roer zachtjes tot het is gesmolten
Zet het vuur uit.

Sla de kipfilets een beetje platter (onder een stuk doorzichtig folie) tot ze allevier de gelijke dikte hebben
Breng de bloem op smaak met peper en zout en haal de kipfilets door de bloem
Verhit in een 2e wok of hapjes pan 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie en bak hierin de kipfilets rondom bruin (3 min per kant) en voeg het roomkaas-champignon mengsel toe.
Laat het geheel 10 min. pruttelen en gaar worden
Voeg de tomaatjes toe en laat nog eens 5 min. pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn
Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout

Klaar! Lekker met rijst of met pasta

No comments: