20 January 2008

Pasta als ovengerecht


Pasta als ovengerecht. Automatisch denk je dan natuurlijk aan lasagna, ook lekker, maar je kunt ook heel goed andere pasta's in de oven maken. Hier een heerlijk recept wat je ook makkelijk 's-morgens al kunt maken of eventueel de dag vantevoren, handig als je 's-avonds eters krijgt. Kies wel voor een "open" pasta, daar blijft de saus zo lekker in zitten, bijvoorbeeld penne of ik had schelpjes genomen.

Dit recept is voor 4 personen.

Wat heb je nodig:
500 gr. pasta
400 gr. gehakt
100 gr. pancetta of bacon
rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tomaat
bechamelsaus (zelf gemaakt of eventueel uit een zakje)
100 ml. room
1 blikje tomatensaus (geen tomatenpuree!), in Nederland heet dat geloof ik "sugo"
1 blik uitgelekte tomaten
olijfolie, peper, zout, basilicum, oregano
geraspte parmezaanse kaas

Recept:
Kook de pasta in ruim water, het hoeft niet helemaal gaar want het kookt in de oven nog wel verder.
Snij de ui en de knoflook en bak in de pan met wat olijfolie
Snij de pancetta of bacon en bak even mee tot lichtbruin
Dan het gehakt erbij
Breng op smaak met peper, zout, basilicum en oregano
Snij de paprika en bak mee
Voeg het blik tomatensaus toe en de room en laat het geheel even doorpruttelen
Voeg als laatste het blik tomaten toe (laat wel eerst uitlekken!) en "pureer" de tomaten met een houten lepel.
Snij ondertussen de tomaat in blokjes
Maak zelf in een pannetje wat bechamelsaus, je kan natuurlijk ook een zakje openknippen maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om zelf te maken. Ongeveer 200 ml is wel voldoende.
Neem een grote rechthoekige ovenschaal
Vul de schaal tot halverwege met de pasta
Daarop de gehaktsaus
Strooi de tomatenblokjes erover
Vervolgens de bechamelsaus
En bestrooi als laatste met de geraspte kaas
Zet voor een half uurtje in de oven.

Eet smakelijk!


No comments: