26 November 2007

Spaghetti Carbonara

Niet veel in huis, maar toch zin in iets ergggggg lekkers, probeer dit gerecht dan eens, voor 2 personen.






Wat heb je nodig:

  • 100 gram spekjes 
  • 1 dl slagroom
  • 2 eieren
  • handvol versgeraspte parmezaanse kaas
  • 1 knoflookteentje, geplet 
  • versgemalen peper 
  • 200 g spaghetti

Recept:

Zet een grote pan op met water voor het koken van de spaghetti.
Bak de spekjes uit met de knoflook
Doe de spaghetti in het inmiddels kokende water, voeg wat zout toe.
Voeg de room toe aan de spekjes en zet het vuur heel laag, laat de room inkoken.
Vis tegen het einde de knoflook eruit en gooi weg.
Klop in een kommetje de eieren los met een vork.
Voeg de helft van de geraspte parmezaanse kaas toe.
Giet de gare spaghetti af in een vergiet.
Doe de spaghetti bij de spekjes/room en roer goed door elkaar.
Voeg het eimengsel toe en roer alles opnieuw goed door.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel een minuutje staan (gas uit). Door de hitte van de pan stolt het ei krijg je een lekkere smeuïge massa.
Serveer met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper uit de molen.

Heaven is so close…...

No comments: