24 January 2011

Salade met geroosterde paprika en geitenkaas

Ik koop wel eens zo'n pot geroosterde paprika maar dat hoef ik in het vervolg eigenlijk niet meer te doen. Paprika's roosteren is zó simpel, nooit geweten!

Neem een of twee paprika's, halveer ze en verwijder de steeltjes, zaadlijsten en zaadjes. Was ze een beetje af. Verwarm de oven voor op 200 C en leg de halve paprika's (met de schilkant naar boven) op een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
Zet de plaat ongeveer 30 minuten in de oven.
Haal de halve paprika's uit de oven en deponeer ze in een glazen schaal. Dek deze goed af met een deksel of met doorzichtig folie.
Laat een paar uur staan tot de paprika's echt helemaal afgekoeld zijn.
Als het goed is zit de schil van de paprika nu heel los en kan je hem makkelijk verwijderen. Je krijgt er wel vieze handen van trouwens maar spoel de paprika's vooral niet af met water want dan verliezen ze eigenlijk hun "rooster"smaak.

Verwerk de paprika's nu verder in bijvoorbeeld een salade of in een pasta of in een rijstschotel. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Wij aten een groene gemengde salade met geroosterde paprika (in reepjes gesneden), pijnboompitten en stukjes stokbrood met gesmolten geitenkaas erop. Een heerlijk zondagavond maal!

No comments: