01 February 2010

Gratin met zuurkool & spekjes

Het blijft maar koud! Tijd voor (weer) een winterse maaltijd. Als variatie op de zuurkoolstamppot maak ik er deze keer een gratin van. Ook lekker!

Wat heb je nodig:
250 g magere spekreepjes
1 ui, gesnipperd
500 g zuurkool, uitgelekt
700 g aardappelschijfjes, voorgekookt
125 g slagroom
1 tl mosterd
75 g geraspte belegen kaas

Recept:
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan op matig vuur uit.
Voeg de ui toe en bak mee tot deze glazig is.
Schep de zuurkool erdoor en breng op smaak met weinig zout, peper en (verse) nootmuskaat.
Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC.
Schep de zuurkool in een ovenschaal en dek af met de aardappelschijfjes.
Klop de slagroom los met de mosterd en de kaas en giet over de aardappelschijfjes.
Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met rookworst en nog een mayonaise-mostert sausje!

No comments: