22 January 2010

Gehakttaart met kerstomaatjes

Het is weer tijd voor een quiche! Vandaag ga ik eens een gehakttaart proberen met spekjes en kerstomaatjes. Lekker met een groene salade of met boontjes.
Deze quiche is zeker wel voor 4 personen, hij is nl. erg machtig......

Wat heb je nodig:
bladerdeeg
100 gr. ontbijtspek in blokjes
300 gr. gehakt
bakje kerstomaatjes
10 zongedroogde tomaten op olie
geraspte belegen kaas
peper, zout, basilicum, cayennepeper
2 eieren
100 ml. kookroom
100 ml. melk

Recept:
Bekleed een ronde quichevorm met het bladerdeeg
Bak het ontbijtspek zachtjes in een droge koekenpan.
Voeg het gehakt toe en rul het.
Voeg wat cayennepeper toe.
Giet eventueel overtollig bakvet af.
Zet het vuur uit.
Snij de gedroogde tomaten fijn. Roer deze door het gehakt en een flink hand geraspte kaas. Breng nog wat op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met de melk en de kook room en meng er een eetlepel basilicum door.
Verdeel het gehaktmengsel over de quichevorm en schenk het eiermengsel erover.
Halveer de kerstomaatjes en verdeel deze (met het snijvlak naar boven) over de quiche en druk ze enigszins aan.
Bestrooi het geheel nog met een beetje geraspte kaas.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

No comments: