20 September 2009

Zalm met geitenkaas uit de oven

Zalm is een van de makkelijkste vissoorten om mee te koken. Kan bijna niet mislukken, vooral niet zalm uit de oven en die heeft eigenlijk ook niet veel nodig om lekker te smaken. Gewoon wat olijfolie en peper en zout is meestal al voldoende. Maar vandaag probeerde ik eens zalm met een kleine variatie: met geitenkaas. Lekker gesmolten in de oven.

Wat heb je nodig (2 personen):
2 zalmfilets van ongeveer 125gr. per stuk
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel italiaanse kruiden
1 rolletje geitenkaas (fromage de chevre)
ovenschaal

Recept:
Verwarm de oven voor 225 C.
Wrijf de zalmfilets in met peper en zout en wat olijfolie
Meng de rest van de olijfolie met de italiaanse kruiden
Leg de zalmfilets in de ovenschaal
Snij de geitenkaas in dunne plakjes (ongeveer 6 plakjes heb je nodig)
Leg op iedere zalmfilet 3 plakjes geitenkaas
Kruidenmengsel erover sprenkelen
Schuif de schaal in het midden van de oven en bak voor 15-20 minuten

Lekker met gebakken aardappels en boontjes of broccoli!

No comments: