16 September 2009

Stokbroodtosti met tonijn en mozzarella

Van Hans krijg ik voor mijn verjaardag een "contactgrill". Omdat we electrisch koken in Belgie ga ik hem waarschijnlijk vooral gebruiken om lekkere sateetjes, hamburgers etc. te maken. Maar natuurlijk is hij ook goed te gebruiken voor tosti's. Vanavond hebben we een simpele maaltijd van soep en tosti's.


Wat heb je nodig (2 personen):
2 kleine (afgebakken) stokbroden of 1 groot ciabatta brood
1 bol mozzarella
2 tomaten
1 blikje tonijn
peper en zout
rode pesto


Recept:
Snij de stokbroden of het ciabatta brood open en bestrijk beide helften royaal met de rode pesto
Laat de tonijn uitlekken en verdeel het over de onderste helft
Bestrooi met peper en zout
Snij de tomaten en de mozarella in plakjes en leg ze op de tonijn
Bestrooi met nog een beetje peper
Leg de bovenste helft van het brood erop en druk een beetje aan
Rooster voor ongeveer 5 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten


In plaats van soep kan je er bijvoorbeeld ook een lekker rucola salade bij eten.

No comments: