09 February 2011

Pad Thai met garnalen en kip

Ontdek deze klassieker uit de Thaise keuken!  Zeg maar de stamppot van Thailand!

Voor je begint eerst een paar tips:
  • Kook de mie (of andere noedels die je gaat gebruiken) niet te gaar, ze moeten ook nog worden geroerbakt.
  • Zorg dat alles (gesneden) klaarstaat voor je gaat wokken, tussendoor is daar geen tijd meer voor.
  • Bak garnalen nooit te lang dan worden ze taai.
  • Je kunt natuurlijk ook alleen garnalen of alleen stukjes kip nemen.
Wat heb je nodig (2 personen):
150 gr. mie
200 gr. gepelde grote garnalen
1/2 kipfilet of 1 hele kleine
2 eieren
4 eetlepels Thaise vissaus
1 knoflookteentje
zakje Chinese groentemix (250 gr)
handje (ongezouten) pinda's of cashewnoten
handje verse koriander
4 el plantaardige olie
beetje boter

Recept:
Snij de kipfilet in kleine reepjes
Kook de mie bijna gaar, giet af en spoel af met koud water. Zet opzij
Rooster de pinda's lichtbruin in een droge pan
Snij het knoflookteentje fijn
Klop de eieren los in een kom
Verhit de boter in een kleine koekenpan en giet het eimengsel erin. Laat langzaam stollen tot je een omelet hebt
Verhit de olie in een ruime wok, laat goed heet worden
Gooi de knoflook, garnalen en kip in de wok en roerbak op een hoog vuur
Gooi het zakje groente erbij en roerbak
Voeg dan de vissaus erbij en de mie
Haal het roerei uit de pan en snij in reepjes, voeg toe
Roerbak tot alles goed warm is
Schep op 2 borden en bestrooi met de pinda's en wat verse koriander

King Khao! (Eet smakelijk.)

No comments: