13 October 2009

Uiensoep met roggebrood

Dit recept trof ik laatst ergens aan op het internet. Uiensoep maar dan een beetje anders. Het was erg lekker, wij hebben er een tosti ham/kaas bij gegeten.

Wat heb je nodig:
3 grote of 4 kleinere uien
3 teentjes knoflook
5 sneetjes sourdough/zuurdesem brood, ik heb Eifeler brood gebruikt van AH
750ml bouillon (van een blokje)
tijm, peper, zout
250ml melk
boter

Recept:
Snij het brood in blokjes
Pel de ui, snij doormidden en snij in niet al te fijne reepjes
Rasp of pers de knoflook teentjes
Maak de bouillon van anderhalf bouillon blokje
Bak de uien en de knoflook in een beetje boter voor ongeveer 20 min., voeg wat tijm toe
In andere pan, smelt de boter en voeg het brood toe en bak tot goudbruin. Zet het vuur uit en giet er vervolgens de melk over (het brood neemt alle melk op).
Giet de bouillon bij de uien en voeg het brood toe. Laat ongeveer 10 min. zachtjes koken
Breng op smaak met peper en zout

Klaar!

No comments: