11 May 2008

Voorgerecht met gamba's


Vorige week, toen ze bij ons logeerde, maakte Carin dit snelle voorgerecht uit een van mijn Jamie kookboeken. Jamjam, zo lekker dat ik het vandaag op zondag ook heb gemaakt.

Wat heb je nodig:
Olijfolie
1 stuk gember ter grootte van een duim (geschild en geraspt)
2 teentjes knoflook in dunne plakjes
2 verse rode Spaanse pepers, zonder zaadjes, fijngesneden
16 grote steurgarnalen (gepeld, zonder staart en kop)
1 citroen
1 flinke handvol verse bladpeterselie, grof gehakt
zout en peper
ciabattabrood

Recept:
Verwarm een wok en doe daar 4 eetlepels olijfolie in
Gooi vervolgens de garnalen, gember, pepers en knoflook erbij
Bak het geheel op een hoog vuur ongeveer 5 minuten
Zet het vuur zachter en pers er het sap van de citroen bij
Voeg de peterselie toe en nog een paar scheuten olijfolie
Schep alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Schep het geheel in een schaal en serveer met gesneden ciabattabrood

No comments: