Wat heb je nodig (4 personen):
- 400 gr. gehakt
- 1 bloemkool
- 5-6 grote aardappels
- kookroom
- half bouillonblokje
- 250 ml. water
- 3 eetlepels kerriepoeder
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- paar eetlepels allesbinder
- geraspte kaas
Recept:
- Schil de aardappels en snij in plakjes. Kook in 10 min. gaar
- Snij de bloemkool in zo klein mogelijke roosjes en kook in 10 min. gaar
- Snipper de ui en snij het teentje knoflook fijn
- Fruit de ui, knoflook en het kerriepoeder in een pan met een beetje olijfolie
- Voeg het gehakt toe en rul tot het gaar is
- Voeg dan het water met het bouillonblokje toe en verwarm goed door
- Voeg een flinke scheut kook room toe en roer de allerbinder erdoor tot de saus een goede dikte heeft
- Prak de gekookte bloemkool met een vork fijn en voeg toe aan het gehakt mengsel.
- Vet een ovenschaal een beetje in met olijfolie of boter
- Begin met een laag aardappels, dan het gehaktmengsel, dan weer een laag aardappels en eindig met het gehaktmengsel.
- Strooi er nog wat geraspte kaas over en plaats in een voorverwarmde oven op 220 gr. voor ongeveer 20 min.
- Je kunt deze schotel ook makkelijk vantevoren maken, zet hem dan min. 30 min. in de oven.
No comments:
Post a Comment