Een heerlijk en simpel Italiaans gerecht.
Je kunt eventueel de ossenhaas vervangen door een (kogel)biefstukje = goedkoper.
Wat heb je nodig (2 personen)
- Stuk ossenhaas of kogelbiefstuk van 200 a 250 gr.
- Tagliatelle (ik gebruikte 6 "rondjes")
- 1/2 courgette in stukjes gesneden
- 50 gr. rucola, doormidden gesneden
- Handje pijnboompitten, geroosterd
- Geraspte grana padano kaas
- Olijfolie, rode pesto, peper en zout
Recept:
- Laat het stuk vlees op kamertemperatuur komen
- Snij ondertussen de courgette en rucola en rooster de pijnboompitten
- Meng 2 flinke eetlepels rode pesto met 4 eetlepels olijfolie
- Kook de tagliatelle beetgaar en spoel na met koud water
- Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak de courgette gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg vervolgens de rucola erdoor en bak even mee
- Schep dan de tagliatelle en de pesto saus erdoor en verwarm goed door
- Grill de ossenhaas heel kort (2-3 min) op een grillpan, laat het even rusten en snij het vlees in plakjes
- Verdeel de tagliatelli over 2 diepe borden, bestrooi nog wat met pijnboompitten en geraspte kaas en verdeel vervolgens het vlees erover.
No comments:
Post a Comment