10 June 2014

Ossenhaas met tagliatelle en courgette




Een heerlijk en simpel Italiaans gerecht.
Je kunt eventueel de ossenhaas vervangen door een (kogel)biefstukje = goedkoper.

Wat heb je nodig (2 personen)

  • Stuk ossenhaas of kogelbiefstuk van 200 a 250 gr.
  • Tagliatelle (ik gebruikte 6 "rondjes")
  • 1/2 courgette in stukjes gesneden
  • 50 gr. rucola, doormidden gesneden
  • Handje pijnboompitten, geroosterd
  • Geraspte grana padano kaas
  • Olijfolie, rode pesto, peper en zout
Recept:
  • Laat het stuk vlees op kamertemperatuur komen
  • Snij ondertussen de courgette en rucola en rooster de pijnboompitten
  • Meng 2 flinke eetlepels rode pesto met 4 eetlepels olijfolie
  • Kook de tagliatelle beetgaar en spoel na met koud water
  • Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak de courgette gaar. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg vervolgens de rucola erdoor en bak even mee
  • Schep dan de tagliatelle en de pesto saus erdoor en verwarm goed door
  • Grill de ossenhaas heel kort (2-3 min) op een grillpan, laat het even rusten en snij het vlees in plakjes
  • Verdeel de tagliatelli over 2 diepe borden, bestrooi nog wat met pijnboompitten en geraspte kaas en verdeel vervolgens het vlees erover.

No comments: