Vroeger (héél vroeger) stonden ze op het menu bij de Pizza Hut, volgens mij niet bij alle vestigingen maar die waar wij altijd heen gingen had het wel. Tegenwoordig helaas nergens meer. Tijd dus om het zelf eens te proberen. Ik moet zeggen dat het superlekker was! Knapperige sla met een pikante pizza.
Wat heb je nodig:
- 1 rol pizzadeeg (koelvak) incl. saus
- 250 gr. gemengd gehakt
- 1/2 zakje taco kruidenmix
- potje taco saus (mild)
- ijsbergsla
- 2 tomaten
- 1/2 komkommer
- eventueel nog klein blikje mais (uitgelekt)
- geraspte kaas
Recept:
- Rol het deeg uit en rol het iets verder uit met een deegroller
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop
- Bestrijk het deeg met een lepel met de pizzasaus (niet te veel!)
- Rul het gehakt in een pan met een 1/2 zakje Taco kruidenmix
- Verdeel het gehaktmengsel over de pizza
- Zet voor ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven tot het deeg goed krokant is
- Snij ondertussen de ijsbergsla in repen (ongeveer een halve krop) en snij de tomaten en komkommer in blokjes
- Als de pizza klaar is, haal hem uit de oven en verdeel de sla, tomaten, komkommer (eventueel mais) en geraspte kaas erover
- Serveer met de saus apart
No comments:
Post a Comment