Enchiladas de Pollo, oftewel, tortillas met kipvulling!
Vroeger was ik nooit zo dol op Mexicaans eten; te vet, teveel bonen. Maar sinds onze jaren in Amerika waar véél Mexicaans wordt gegeten ben ik helemaal om en eten we regelmatig taco's of tortilla's.
Dit recept heb ik deze week eens geprobeerd, het was jammie!
Wat heb je nodig (2 personen):
4 grote tortilla's
2 kleine kipfilets
1 wortel
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika (of 1/2 rode en een 1/2 groene)
1 tomaat
klein blikje mais
2 blokjes kippenbouillon
maizena
peper & zout
zure room
geraspte cheddar
Recept:
Snij de wortel en paprika's in gelijke reepjes
Snij de tomaat in hele kleine blokjes
Rasp het teentje knoflook fijn
Snij de helft van de ui in grote stukken en de andere helft in hele kleine stukjes
Maak bouillon van de 2 blokjes en kook de kipfilets zachtjes in de bouillon voor ongeveer 25 minuten.
Haal de kipfilets eruit en laat afkoelen. Bewaar de bouillon!
Als de kipfilets zijn afgekoeld, trek ze dan (met je handen) uit elkaar tot kleine stukjes
Neem een wok, verhit wat olie en bak zachtjes de fijne gehakte ui, voeg de knoflook toe.
Bak de knoflook even mee en voeg dan de tomaat toe.
Voeg ongeveer 500 ml van de bouillon toe en laat 10 minuten sudderen.
Voeg na 10 minuten wat maizena toe om de saus in te dikken. Laat nog even 2 minuten doorkoken en zet het vuur dan uit.
Neem een andere pan, verhit wat olie en bak de wortel zachtjes, voeg daarna de paprika en de groter gesneden stukken ui toe. Als de groeten zacht zijn voeg je ongeveer 1/3 van de saus toe en de stukjes kip. Roer zachtjes door.
Verdeel het kipmengsel over de 4 tortilla's. Besprenkel ze met een klein beetje geraspte cheddar en rol ze op. Plaats ze in een ovenschaal (dicht tegen elkaar!). Giet de rest van de saus erover en besprenkel met nog wat geraspte cheddar kaas.
Bak de schaal ongeveer 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200 C.
Het is klaar als de kaas gesmolten is.......
Serveer met de zure room.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment