Wat heb je nodig: (voor ongeveer 20 "torentjes")
2 rode paprika's
2 gele paprika's
1 aubergine
1 courgette
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
peper en zout
Saté prikkers
Joyce in actie....... |
Recept:
Pel de knoflookteentjes en pers uit boven een grote (!) kom.
Voeg de balsamicoazijn toe en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed.
Was de groenten.
Snij de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 1cm.
Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten.
Snij iedere helft in ongeveer 4 repen
Doe alle groenten in de kom met marinade. Meng alles goed! Gebruik je handen!
Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de marinade goed in de groenten kan trekken.
Verhit een grilpan en gril alle groenten aan beide kanten.
Maak vervolgens stapeltjes van de groenten: onderop een plakje aubergine, dan een plakje courgette en als laatste de rode en gele paprika.
Prik er een saté prikker door.
Leg de stapeltjes op een bakplaat met bakpapier en hou warm in een voorverwarmde oven op lage temperatuur (ongeveer 100 C).
Feestelijk! |
No comments:
Post a Comment