18 May 2011

Kip pasta met prei-kaassaus

Volgens mij eten wij best veel kip, ik zie net dat dit het 3e kiprecept op een rij is. Maar ik móet deze gewoon plaatsen want hij is echt jammie en supermakkelijk.

Wat heb je nodig (4 personen):
2 grote of 3 middelmatige kipfilets
1 kippenbouillontablet
penne
2 el olijfolie
600 g prei, in ringen
100 ml kookroom
75 g geraspte kaas
2 el kervel, fijngehakt

Recept:
Kook de kipfilets in ruim water met het bouillontablet in 15 min. gaar. Haal de kipfilets er met een spatel uit (bewaar de bouillon!) en laat de kipfilets afkoelen op een bord.
Kook de penne beetgaar, giet af.
Verhit wat olijfolie in een wok en bak zachtjes de gesneden prei tot ze zacht is, let op dat je het niet laat aanbranden! 
Trek de afgekoelde kipfilets met je handen uit elkaar en voeg toe aan de prei.
Voeg de kookroom en de geraspte kaas toe.
Voeg de penne toe en eventueel nog een scheutje bouillon zodat een smeuige pasta ontstaat.
Breng op smaak met peper, zout en de kervel.
Schep in diepe borden en serveer eventueel met geraspte parmezaanse kaas.

No comments: