02 April 2014

Italiaanse ovenschotel



Vandaag maar weer eens een recept voor een ovenschotel,
I love it!
Nu eens niet met pasta maar met aardappelschijfjes.



Wat heb je nodig:
  • Zak italiaanse groentemix
  • 4 a 5 grote aardappels in schijfjes gesneden (je kan natuurlijk ook kant en klare aardappelschijfjes kopen, nog makkelijker!)
  • 250 gr. gemengd gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Beetje water 
  • Scheutje kookroom
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • Olijfolie, peper, zout, italiaanse kruiden
  • Geraspte kaas
Recept:
  • Verwarm de oven voor op 220 gr
  • Kook de aardappelschijfjes kort voor 
  • Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak het gehakt
  • Voeg het blikje tomatenpuree toe en verkruimel het blokje kruidenbouillon erdoor
  • Breng nog op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden
  • Voeg de groente toe en roer goed door
  • Als de groente zacht is voeg je de kookroom en wat water toe zodat het een smeuïg geheel wordt
  • Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover
  • Verdeel er nog wat geraspte kaas over en zet voor ongeveer 20 min. in de oven.
De ingredienten

No comments: