Vandaag maar weer eens een recept voor een ovenschotel,
I love it!
Nu eens niet met pasta maar met aardappelschijfjes.
Wat heb je nodig:
- Zak italiaanse groentemix
- 4 a 5 grote aardappels in schijfjes gesneden (je kan natuurlijk ook kant en klare aardappelschijfjes kopen, nog makkelijker!)
- 250 gr. gemengd gehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- Beetje water
- Scheutje kookroom
- 1 blokje kruidenbouillon
- Olijfolie, peper, zout, italiaanse kruiden
- Geraspte kaas
Recept:
- Verwarm de oven voor op 220 gr
- Kook de aardappelschijfjes kort voor
- Verhit een beetje olijfolie in een wok en bak het gehakt
- Voeg het blikje tomatenpuree toe en verkruimel het blokje kruidenbouillon erdoor
- Breng nog op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden
- Voeg de groente toe en roer goed door
- Als de groente zacht is voeg je de kookroom en wat water toe zodat het een smeuïg geheel wordt
- Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelschijfjes erover
- Verdeel er nog wat geraspte kaas over en zet voor ongeveer 20 min. in de oven.
De ingredienten |
No comments:
Post a Comment