Uit een van de Jamie Magazine's maakte ik vorige week voor de zondagse snack-avond deze mini saucijzenbroodjes. Ik paste wel het recept een beetje aan en deed er geen rode chilipepers door en gebruikte braadworsten in plaats van gehakt.
Wat heb je nodig (voor 12 mini's)
- 2 braadworsten
- 3 plakjes bladerdeeg
- Peper, zout en chili- of paprikapoeder
- 1 ei
- scheutje melk
- handje zaadjes (ik gebruikte lijnzaad wat ik nog toevallig in huis had)
Recept:
- Ontdoe de worsten van hun velletje en prak in een kom samen met wat peper, zout en paprikapoeder
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg
- Klop het ei met een scheutje melk
- Maak drie rolletjes van het vlees en verdeel in de lengte in het midden van ieder plakje bladerdeeg
- Rol het deeg eromheen en druk goed vast
- Bestrijk de rolletjes met het ei-mengsel en strooi er wat zaadjes over
- Snij ieder rolletje in 3 of 4 korte stukjes
- Plaats ze op een met bakpapier bedekte bakplaat
- Zet de bakplaat voor 20-30 minuten in de oven op 180 gr. tot goudbruin
- Eet direct of laat afkoelen en bewaar ze in een tupperware voor later gebruik. Ze zijn trouwens koud ook erg lekker!
No comments:
Post a Comment