04 April 2014

Geopend: The Jane!


Vorige week geopend in Antwerpen, het nieuwe - lang verwachte - restaurant van Sergio Herman en Nick Bril. The Jane. 
Het restaurant is gevestigd in de kapel van het voormalig militair ziekenhuis. Veel van de oude elementen van het pand zijn bewaard gebleven zoals de vloer en het plafond. De rest van het interieur is van de hand van de Nederlandse ontwerper Piet Boon. Het geheel bestaat uit een restaurant gedeelte en een bar gedeelte (the Upper Room Bar) waar je ook (kleine gerechtjes) kan eten. Reserveren kan tot maximaal 3 maanden vooruit. 
Blijkbaar zit het nu steeds volgeboekt dus we gaan even wachten tot na de zomer en de hype wat over is gevlogen maar dan gaan we het zéker eens uitproberen.


Waar komt die naam "The Jane" eigenlijk vandaan? Ik moest zelf trouwens denken aan Tarzan en Jane..... maar dat is het dus niet!
“Jane is de naam van een fictieve vrouw die dezelfde eigenschappen heeft als ons restaurant. The Jane is sensueel, spannend en chic. Het is mooi en heeft een internationale uitstraling, maar ook een donker randje. En het is smaakvol en gesofisticeerd, maar ook rock-’n-roll. Net als onze ideale vrouw.” 

No comments: