01 December 2014

Champignon pannetjes

Met de feestdagen in aantocht is dit misschien een leuk voorgerechtje! Je kunt het gemakkelijk van tevoren maken en tot gebruik bewaren in de koelkast. Het moet dan uiteraard wel iets langer in de oven.

Wat heb je nodig:
  • 4 ovenvaste pannetjes
  • bakje champignons
  • 1 sjalotje fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • geraspte kaas
  • creme fraiche
  • peper
Recept:
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. 
  • Champignons schoon borstelen en in plakjes snijden (niet te dun!) 
  • Sjalot zachtjes fruiten in wat olijfolie. 
  • Knoflook en champignons erbij en al omscheppend kort bakken. 
  • Op smaak brengen met wat zout en peper
  • Creme fraiche en kaas erdoor roeren en goed door verwarmen. Als het nou te dik is voeg dan nog wat gewone kookroom of eventueel water toe.
  • Schep het mengsel in de oven pannetjes en laat onder de grill 3 a 4 min. goudbruin worden.
Lekker met stokbrood

No comments: