Een makkelijk recept met nachochips, gehakt, groente en kruiden. Ideaal om restjes in te verwerken. Ik had nu alleen nog een halve groene paprika liggen maar je kunt voor een meer substantiële maaltijd ook een klein blikje kidneybonen en/of mais toevoegen.
Wat heb je nodig:
- Zak nachochips
- 250 gr. gemengd gehakt
- 1/2 zakje taco kruiden
- 1/2 ui
- 1/2 rode en 1/2 groene paprika
- 1 a 2 tomaten
- Kleine potje sour creme
- Geraspte kaas
- Beetje olijfolie
Recept:
- Snij de ui en de paprika klein
- Snij de tomaat klein (verwijder de zaadjes en zaadlijsten)
- Giet een beetje olijfolie in de pan en bak de ui tot ze glazig is
- Voeg het gehakt erbij en rul tot het gaar is
- Voeg de paprika erbij en bak mee
- Voeg als laatste de taco kruiden erbij (eerst even mengen met water)
- Bak alles goed door
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal
- Steek er een stuk of 20 chips in
- Bestrooi met de tomatenstukjes en flink wat geraspte kaas
- Verdeel er wat plukken sour creme over
- Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr.
- Ongeveer 15 min. tot de kaas is gesmolten en je nachos klaar zijn
- Serveer met de rest van de nachochips
1 comment:
Hi! I would like to share your recipes on myTaste.be. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic. To have a better visibility and compare the number of visits of your blog with other popular Belgian sites, install the myTaste widget.
You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
Hope to see you there soon :)
Post a Comment