15 September 2014

Gehakthachee

Voor vandaag staat er een gemakkelijke en snelle gehakthachee op het menu. Wij aten er boontjes en aardappelpuree bij. Is ook lekker met rijst en broccoli. Dit recept is voor 2 personen, volgende keer ga ik er zeker meer van maken en invriezen!

Wat heb je nodig:
  • 250 gr. gemengd gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 runderbouillonblokje
  • Olijfolie
  • 150 ml. water
Recept:
  • Snij de ui fijn en de champignons in plakjes
  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of wok
  • Bak de ui tot die glazig is en voeg het gehakt toe en rul tot het gaar is
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee
  • Voeg de champignons toe en bak mee
  • Voeg de kruidnagels toe, het halve bouillonblokje en 150 ml. water
  • Roer alles goed door en breng aan de kook
  • Zet het vuur laag en laat nog eens 15 min. doorsudderen

No comments: