"De tarte flambée of flammeküchen komt oorspronkelijk uit de Elzas waar hij werd gebruikt om de hitte van de oven te testen. De naam slaat op de manier van bereiden en als je goed kijkt, zie je dat het lijkt op een combinatie tussen een pizza en een quiche.
Traditioneel wordt de tarte flambée gemaakt van een stuk dun uitgerold deeg (meestal in de vorm van een rechthoek) en belegd met crème fraîche, dunne uienringen en spekjes. Vervolgens wordt hij gebakken in het liefst een houtoven en is de ‘koek’ binnen enkele minuten klaar."
Wat heb je nodig:
- Rol kant-en-klaar pizzadeeg (koelvak)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 125 gr. spekjes
- 150 gruyère (geraspt)
- klein bekertje creme fraiche (125 gr.)
- 125 gr. kwark
- Olijfolie en peper
Recept:
- Leg een stuk bakpapier op een bakplaat
- Verwarm de oven voor op 225 gr.
- Rol het deeg zo dun mogelijk uit met een deegroller
- Bak de spekreepjes in een pan tot het meeste vet eruit is gelopen (liever niet helemaal krokant!)
- Snij de uien in halve ringen en snij de knoflook klein
- Verwarm een klein beetje olijfolie in een pan en bak de uien op een laag vuurtje tot ze helemaal glazig zijn (ongeveer 10 min.)
- Meng in een kom de creme fraiche met de kwark en de fijngesneden knoflook
- Mix goed
- Bestrijk het deeg met het creme fraiche mengsel en verdeel er de spekjes en de uien over
- Strooi er de geraspte gruyère over en nog wat peper naar smaak
- Bak in de oven ongeveer 15-20 min.
- Klaar! Serveer er een groene salade bij
No comments:
Post a Comment