21 April 2009

Macaroni met spinazie, ham en kaas

Alhoewel ik met mijn "gewone" blog gestopt ben, wil ik dit kookblog nog wel bijhouden. Ik gebruik het nl zelf ook heel vaak als een soort van "naslagwerk" om recepten op te zoeken. Ga proberen binnenkort er wat typische Belgische recepten op te zetten en misschien ook wel wat restaurant recensies. Het wordt vast leuk, blijven lezen dus!
Vanavond is Hans niet thuis, hij is 2 dagen naar Berlijn. Omdat Teddie's menu erg beperkt is (ze lust niet zo veel ;-0,) maar ze is wel dol op ham en op spinazie. Vandaar dit recept!

Wat heb je nodig, voor 4 personen:
350 gr macaroni
2 uien
olijfolie, zout en peper
250 gr. hamblokjes
450 gr. diepvries spinazie
half pakje boursin
100 ml. creme fraiche of kookroom
200 gr. belegen kaas

Recept:
Kook de macaroni beetgaar
Snij de uien in stukjes en fruit ze in een wok in wat olijfolie
Voeg de hamblokjes toe en bak kort mee
Voeg de spinazie toe en roer tot het zacht is
Schenk de kookroom erbij en het halve pakje boursin
Roer tot de boursin is gesmolten
Zet het vuur uit, voeg de helft van de kaas toe en naar smaak peper en zout
Meng de spinazie saus met de macaroni en dien op met de rest van de kaas erover

No comments: