25 April 2008

Knoflook croutons

Dit is eigenlijk meer een tip dan een recept voor als je eens brood over hebt, of stokbrood, of nog beter ciabatta. Maak er knoflook croutons van, voor in de sla of de soep.

Snij het brood in stukjes. Meng in een bakje 3 teentjes uitgeperste knoflook, een redelijke hoeveelheid olijfolie en wat italiaanse kruiden.
Neem een "ziploc" zakje en doe daar de stukje brood in en vervolgens het olijfolie mengsel. Rits het zakje dicht en meng alles goed door elkaar zodat al het brood is doordrenkt van de olijfolie en de kruiden.
Zet een wok op het vuur en bak daar in de stukjes brood tot ze goudbruin zijn. Heeerlijk.....
Daarna doe ik meestal de afkoelde broodjes in een (ander) ziploc zakje en vries het in. Iedere keer als ik dan wat nodig heb haal ik een handje uit de vriezer, ontdooi het et voila!



Lekker laten inweken met het olijfolie mengsel



Goudbruin gebakken

No comments: