Afgelopen zondag hadden we het eerste etentje van dit "seizoen" van ons Nederlandse damesclubje. Zoals altijd was het weer een gezellige boel met veel geklets en lekker eten. Deze keer was het bij Martine en had ze als hoofdgerecht een vegetarische pastaschotel uit de oven gemaakt. Hieronder het recept, wel in het Engels maar ik neem aan dat dat geen probleem zal opleveren. Binnenkort ga ik het zelf ook eens maken.
Het recept is voor 6 personen.
Wat heb je nodig:
6 tablespoons olive oil
1 1/2 cups chopped onion
1 teaspoon minced garlic
3 28-ounce cans Italian plum tomatoes, drained
2 teaspoons dried basil
1 1/2 teaspoons dried crushed red pepper
2 cups canned low-salt chicken broth
1 pound penne or rigatoni
2 1/2 cups packed grated Havarti cheese
1/3 cup sliced pitted brine-cured olives (such as Kalamata)
1/3 cup grated Parmesan cheese
1/4 cup finely chopped fresh basil
Recept:
Heat 3 tablespoons oil in heavy large Dutch oven over medium-high heat.
Add onion and garlic; sauté until onion is translucent, about 5 minutes.
Mix in tomatoes, dried basil and crushed red pepper.
Bring to boil, breaking up tomatoes with back of spoon.
Add broth; bring to boil.
Reduce heat to medium; simmer and mixture thickens to chunky sauce and is reduced to 6 cups, stirring occasionally, about 1 hour 10 minutes.
Season with salt and pepper.
Preheat oven to 375°F.
Cook pasta in large pot of boiling salted water until tender but still firm to bite. Drain well.
Return pasta to same pot. Toss with 3 tablespoons oil. Pour sauce over and toss to blend.
Mix in Havarti cheese.
Transfer pasta to a large glass baking dish. Sprinkle with olives, then Parmesan.
Bake until pasta is heated through, about 30 minutes.
Sprinkle with basil before serving.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Syl...deze ziet er lekker uit, heb 'm nog niet gemaakt, maar ga het wel een keer doen. Laat 't je nog wel weten. Even een kleine correctie....chicken broth is toch kippenbouillon....is dus helaas niet vegetarisch!!!!!!!xxx Loes.
Post a Comment