Dit recept is voor 2 personen, voor een grotere schotel doe alles maal 2!
Wat heb je nodig:
- 5-6 grote aardappels
- 250 gr. spruiten
- 150 gr. spekjes
- geraspte kaas
- 100 ml. melk, boter
- peper, zout, nootmuskaat
Recept:
- Schil de aardappels en snij in even grote stukken en kook gaar
- Maak de spruiten schoon, halveer ze en kook tot ze nog een beetje hard zijn
- Spoel de spruiten daarna af met koud water (om verder koken tegen te gaan)
- Bak de spekjes uit tot krokant
- Verwarm ongeveer 100 ml. melk met een flinke lepel boter
- Als de aardappels gaar zijn, giet ze af en stamp ze in de pan fijn
- Voeg langzaam de melk met de gesmolten boter toe tot een smeuiig geheel
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Roer er dan voorzichtig de spruiten, spekjes en kaas doorheen
- Schep alles in een ingevette ovenschaal en verdeel er nog wat klontjes boter over
- Zet in een voorverwarmde oven, ongeveer 20 min.
- Lekker met een braadworst!
No comments:
Post a Comment