17 September 2014

Spruiten-kaasschotel

Nadat ik vorige week deze gebakken krieljes met spruitjes had gemaakt had ik nog een halve zak spruiten over en vandaag maakte ik deze spruiten-kaasschotel. Ook gemakkelijk 's-ochtends te maken en 's-avonds nog even in de oven zetten!

Dit recept is voor 2 personen, voor een grotere schotel doe alles maal 2!

Wat heb je nodig:
  • 5-6 grote aardappels
  • 250 gr. spruiten
  • 150 gr. spekjes
  • geraspte kaas
  • 100 ml. melk, boter
  • peper, zout, nootmuskaat
Recept:
  • Schil de aardappels en snij in even grote stukken en kook gaar
  • Maak de spruiten schoon, halveer ze en kook tot ze nog een beetje hard zijn
  • Spoel de spruiten daarna af met koud water (om verder koken tegen te gaan)
  • Bak de spekjes uit tot krokant
  • Verwarm ongeveer 100 ml. melk met een flinke lepel boter
  • Als de aardappels gaar zijn, giet ze af en stamp ze in de pan fijn
  • Voeg langzaam de melk met de gesmolten boter toe tot een smeuiig geheel
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Roer er dan voorzichtig de spruiten, spekjes en kaas doorheen
  • Schep alles in een ingevette ovenschaal en verdeel er nog wat klontjes boter over
  • Zet in een voorverwarmde oven, ongeveer 20 min.
  • Lekker met een braadworst!

No comments: