06 June 2011

Platte taart met geitenkaas, tomaat en ui

Het lange Hemelvaart weekend zit er weer op! En wat hebben we genoten met dat heerlijke weer. Geen zin in een zware maaltijd dus een heerlijk licht zomers (lunch)gerecht! Ook geschikt om koud te eten, bijvoorbeeld tijdens de picnic?

Wat heb je nodig: (2 personen)
Een platte bakplaat, bekleed met bakpapier (mijn bakplaat was 30x22 cm)
6 plakjes bladerdeeg
1 kleine ui
stuk of 6 rijpe roma tomaten
150 gr geitenkaas
olijfolie
peper, zout, paar takjes verse tijm
eetlepel paneermeel of broodkruim
eetlepel kristalsuiker

Recept:
Bekleed de bakplaat eerst met bakpapier en leg er daarna de (ontdooide) plakjes bladerdeeg op. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar een klein beetje overlappen (druk aan) en dat er een opstaand randje is aan de zijkanten.
Bestrooi het deeg met de paneermeel of broodkruim (het paneermeel neemt het vocht van de tomaten wat op zodat het deeg niet te zompig wordt).
Snij de ui in halve dunne ringen. Verdeel over het deeg.
Verkruimel 2/3 van de geitenkaas en verdeel over de uien.
Snij de tomaten in de lengte in 4 dikke plakken en leg ze naast elkaar over de ui/geitenkaas.
Bestrooi rijkelijk met zout en peper en rits de tijm van de takjes. Strooi er een eetlepel kristalsuiker over.
Besprenkel het als laatste nog met een beetje olijfolie (eventueel kun je eerst nog een teentje knoflook uitpersen in de olijfolie dat geeft nóg meer smaak) of als je olijfolie met knoflooksmaak hebt gebruik die dan.
Verwarm de oven voor op 200 C en bak de taart voor 30-40 minuten.
Haal de taart uit de oven en verkruimel het laatste beetje geitenkaas erover.
Wij aten er een simpele rucola salade met geroosterde pijnboompitten bij.

1 comment:

online films kijken said...

Leuke blog

Filmsonlinekijken.blogspot.com
Gratis-onlinefilmskijken.blogspot.com