Ze zijn tegenwoordig helemaal hip deze 1-persoons pannetjes! Cocottes noemen ze ze in Frankrijk. Ik geloof dat Le Creuset ermee begonnen is en inmiddels zijn ze van allerlei merken en in allerlei prijzen te koop. Ze zijn leuk voor een klein voorgerechtje maar ook als hoofdgerecht doet zoiets het goed.
Hier alvast een receptje voor een stoofpotje met kip en champignons.
Wat heb je nodig:
2 mini pannetjes
1 kipfilet
10 witte champignons
250 ml. kippenbouillon
eetlepel boter
eetlepel bloem
scheutje slagroom
1 eidooier
peper en zout
Recept:
Maak de bouillon van een blokje
Snij de kipfilet in kleine stukjes en pocheer gaar in “net-niet-kokende” bouillon
Snij de champignons in plakjes en laat 1-2 minuten meegaren
Schep de kip en champignons uit de bouillon
Smelt in een andere pan de boter (niet bruin laten worden!) en doe de bloem erbij.
Klop goed door en laat even garen.
Giet de bouillon scheutje bij scheutje erbij tot je een mooie gladde saus hebt.
Laat de saus goed warm worden en doe de kip en champignons erbij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat peterselie.
Roer in een kopje de eidooier los met een scheutje slagroom en roer dit erdoor.
Vul de pannetjes en zet ze eventueel nog 10 minuten in een verwarmde oven.
Lekker met stokbrood! Dopen maar!
04 February 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment