Zooooooo, dit was ook weer een succes nummertje hoor! Lekker als diner met een groene salade erbij of gewoon een puntje voor de lunch. Ook een makkelijk gerecht voor als je bijvoorbeeld een grote groep mensen te eten krijgt.
Wat heb je nodig:
Quichevorm
Bladerdeeg
Beetje (bak)boter
2 eieren
Quichevorm
Bladerdeeg
Beetje (bak)boter
2 eieren
500 gram uien (3-4 grote)
100 gr magere spekreepjes
150 ml. melk of slagroom
75 gr. roomkaas (mon chou voor warme gerechten heb ik gebruikt)
Versgemalen peper
Recept:
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
Pel de uien en snij ze in dunne halve ringen
Smelt de boter in een hapjespan en smoor gedurende 30 minuten zachtjes de uienringen (niet bruin laten worden!). Laat een beetje afkoelen
Bak ondertussen de spekreepjes uit in een droge koekenpan (niet te krokant!)
Verdeel de uien over de quichevorm, daarop de spekreepjes
Klop de eieren met de melk (of room), de roomkaas en wat peper uit de molen
Giet over de quichevorm
Plaats in een voorverwarmde oven (190 C) gedurende 30-45 minuten.
Smakelijk!
100 gr magere spekreepjes
150 ml. melk of slagroom
75 gr. roomkaas (mon chou voor warme gerechten heb ik gebruikt)
Versgemalen peper
Recept:
Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg
Pel de uien en snij ze in dunne halve ringen
Smelt de boter in een hapjespan en smoor gedurende 30 minuten zachtjes de uienringen (niet bruin laten worden!). Laat een beetje afkoelen
Bak ondertussen de spekreepjes uit in een droge koekenpan (niet te krokant!)
Verdeel de uien over de quichevorm, daarop de spekreepjes
Klop de eieren met de melk (of room), de roomkaas en wat peper uit de molen
Giet over de quichevorm
Plaats in een voorverwarmde oven (190 C) gedurende 30-45 minuten.
Smakelijk!
No comments:
Post a Comment