Zo, de feestdagen zijn inmiddels ook weer achter de rug! Wij hebben eerste kerstdag een heerlijk 5-gangen diner bij m'n zus gegeten en op tweede kerstdag waren we gewoon thuis en kwam (hoe Nederlands!) het gourmet stel op tafel. Mijn plan was om deze mini aardappel-gratins bij het gourmetten te serveren maar vanwege tijdgebrek is dat niet gelukt. Een week later, bij een heerlijk stukje varkenshaas en boontjes, heb ik het wel gemaakt. Superlekker en het staat zo feestelijk in van die kleine schaaltjes. Ik heb ronde ovenschaaltjes maar je kunt uiteraard ook vierkante gebruiken, maar net wat je in de kast hebt staan. Als ze maar niet te diep zijn.
Dit is trouwens een recept uit de Allerhande........
Wat heb je nodig:
4 flinke aardappels
geraspte kaas (belegen)
4 teentjes knoflook
250ml. slagroom
peper en zout
boter
4 eenpersoons ovenschaaltjes van 10-12 cm. doorsnede
aluminiumfolie
Recept:
Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet de schaaltjes in met een klein beetje boter.
Schil de aardappels en snij ze zo dun mogelijk.
Pers of rasp de knoflookteentjes.
Leg de aardappelschijfjes in laagjes in de ovenschaaltjes (3 laagjes in mijn geval)
Bestrooi elke laag met peper, zout, knoflook en wat geraspte kaas.
Verdeel de slagroom over de 4 schaaltjes.
Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie en plaats in het midden van de oven gedurende 50 minuten. Haal na 20-30 minuten het aluminiumfolie eraf.
Laat de schaaltjes even afkoelen alvorens op te dienen.
No comments:
Post a Comment