06 January 2010

Hartige koekjes


Zondag = Snackdag

Soms houden we het simpel met alleen kaas en crackers en als ik zin (en tijd) heb maak ik er meer werk van met bijvoorbeeld lekkere tapas. Vandaag was ik met Teddie aan het "experimenteren" met twee verschillende soorten hartige koekjes. We maakten een versie met kaas en olijven en een met kaas en ui.
Ze waren erg goed gelukt al zeg ik het zelf, en bijzonder lekker, de volgende keer probeer ik het ook eens met kaas en zongedroogde tomaatjes. Leuk om te serveren als je mensen op de borrel krijgt.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 20 koekjes):
4 plakjes bladerdeeg
geraspte belegen kaas
geraspte pecorino of parmesan
1/3 ui
ongeveer 10-15 groene olijven zonder pit
beetje paprikapoeder

Recept:
Verwarm de oven voor op 200 C en leg een stuk bakpapier op een bakplaat
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Snij de ui in hele kleine stukjes
Snij de olijven in kleine stukjes
Doe de ui en de olijven in aparte schaaltjes en mix de ui met een handje oude kaas en een handje pecorino.
Mix de olijven met een handje oude kaas
Beleg twee plakje bladerdeeg met het ui-kaasmengsel en twee plakjes met het olijven-kaas mengsel.
Rol de plakjes voorzichtig zo strak mogelijk op en snij ze in plakjes van ongeveer een centimeter
Leg ze op het bakpapier en bestrooi ze nog lichtjes met het paprikapoeder
Bak voor ongeveer 15 minuten
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze eventjes wat afkoelen. Ze zijn het lekkerst als ze wat lauwig zijn.
JamJam!

No comments: