Wat heb je nodig (3 personen):
3 flinke stronken witlof (als ze klein zijn neem dan eentje extra)
aardappelen
2 el (grove) mosterd
boter
melk
peper, zout
6 plakken belegen kaas
6 plakken achterham
Recept:
Schil de aardappels en snij ze in vieren. Kook ze in ruim water met een beetje zout gaar.
Snij de onderkant van de stronken witlof en verwijder lelijke bladen. Snij ze door de midden en verwijder eventueel de harde kern (doe ik altijd wel, maar dat is natuurlijk persoonlijk).
Kook de halve stronken in een klein laagje water in max. 5 minuten gaar.
Laat de witlof goed uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Giet ondertussen ook de aardappels af en stamp ze met de mosterd, een klein klontje boter en een klein beetje melk tot een grove puree, breng verder op smaak met zout en peper.
Verdeel de puree in de ovenschaal en strijk glad
Leg op ieder plakje kaas een plakje ham en rol de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree.
Plaats de schaal in het midden van een voorverwarmde oven (200 C) voor ongeveer 20-25 minuten.
Klaar!
Vlak voordat de schaal de oven ingaat.....
No comments:
Post a Comment