04 October 2008

Lasagna met ricotta

Dit is een gerecht wat niet mis kan gaan! Lasagna met een kruidige gehaktsaus afgemaakt met een zoetige bovenlaag van ricotta. Ook een ideaal gerecht voor als je eters krijgt.
Deze lasagna is voor ongeveer 4 personen, eventueel 6 personen als je er nog een salade ofzo bij serveert of (ook lekker) tomaten met mozarella.

Wat heb je nodig:
Voor de saus:
500 gr. gehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
blikje tomatenpuree
blik tomatenstukjes
blokje kruidenbouillon
Olijfolie, peper, zout, basilicum, oregano
1 glas rode wijn

Voor de bovenlaag:
300 gr. ricotta
1 bolletje mozarella
1 ei
lasagnabladen
geraspte parmezaanse kaas

Recept:
Snij de ui en de knoflook in kleine stukjes
Giet wat olijfolie in een wok en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn
Voeg het gehakt toe en rul tot het gaar is (giet eventueel vet/water af)
Kruid het gehakt met peper, zout, basilicum en oregano en voeg het bouillonblokje erbij
Voeg de tomatenpuree toe en laat even goed sudderen
Voeg het glas rode wijn toe en laat op een hoog vuur verdampen
Voeg het blik tomatenblokjes toe en breng eventueel nog op smaak met wat kruiden
Laat het geheel zeker een half uur tot een uur pruttelen op een laag vuur
Klop ondertussen in een kom het ei, voeg de ricotta toe, klop het geheel tot een glad mengsel
Snij de mozarella in dunne plakjes

Neem een rechthoekige ovenschotel en wissel af:
Laagje gehaktsaus, ricottamengsel, mozarella, lasagnabladen
Bestrooi het geheel met parmezaanse kaas
Plaats in oven op 250 C of 400 F voor 45 minuten

Eet smakelijk!

No comments: