14 October 2008

Appeltaart met roomkaas

Nu we afgelopen weekend zoveel appels hebben geplukt bij Homestead Farm in Maryland moest er natuurlijk vandaag een appeltaart gebakken worden. Nou bak ik wel veel brood maar van taart bakken heb ik eigenlijk niet zoveel kaas gegeten. Dit leek me wel een makkelijk en lekker recept wat praktisch niet kan mislukken. En inderdaad is de taart bijzonder goed gelukt.
Ik heb gewoon een kant-en-klare rol deeg gebruikt maar je kunt natuurlijk ook je eigen deeg maken.
Wat heb je nodig:
rol filodeeg
225 gr. roomkaas (op kamertemperatuur) = een pakje van 8 ounces
2 x 50 gr. suiker = 2 x 1/4 cup
1 ei, geklopt
1/2 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneel
6 grote appels
beetje boter om in te vetten
50 gr. geschaafde amandelen = 1/3 cup

Recept:
Vet een taartvorm in met boter en bekleed deze met het filodeeg
Meng in een kom de roomkaas, 50 gr. suiker, vanille extract en het ei tot een glad en romig mengsel. (tip: mocht de roomkaas nou nog te hard zijn zet het dan even 20 sec. in de magnetron)
Giet het mengsel in de taartvorm en zet even apart
Schil de appels en snij ze in gelijke schijfjes
Meng in een kom 50 gr. suiker met de kaneel en meng de appelschijfjes erdoor
Verdeel dit over de roomkaas
Zorg ervoor dat de deegrand even hoog is als de vulling want anders krijg je een zwart rand
Bestrooi met de amandelen
Plaats de taart ongeveer 10 minuten in een warme oven op 230 C (450 F) en verlaag daarna de temperatuur naar 200 C (400 F) en bak voor nog eens 30 minuten
Laat de taart afkoelen en serveer

No comments: